palaiofalironews.gr
Emw Mikroi Pantognwstes 1
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Δήμος Π. Φαλήρου, 23-25 Σεπτεμβρίου : “Μικροί παντογνώστες σε μεγάλες περιπέτειες!”/ SEASON 2

Κοινοποίηση

Οι «Μικροί Παντογνώστες» του Παλαιού Φαλήρου, η αγαπημένη σε όλους δράση, επιστρέφει και φέτος στην πόλη μας το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου.

Με σειρά εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων για παιδιά, όπου οι μικροί Φαληριώτες στο πλαίσιο των τεσσάρων ξεχωριστών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματισθεί, θα αναδείξουν την φαντασία τους και την δημιουργικότητα τους.

Πρόκειται για δραστηριότητες για κάθε Φαληριώτικη οικογένεια, με μοναδικές εκδηλώσεις, με εκπαιδευτικά εργαστήρια, παιχνίδια γνώσεων, προσκλήσεις και γρίφους, ομιλίες και συζητήσεις σε διαφορετικά σημεία της πόλης μας.

Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε δράσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα σε δημοτικούς χώρους – πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές – και με την καθοδήγηση και συμμετοχή εκπαιδευτών, επιστημόνων και καλλιτεχνών, θα παίξουν, θα διασκεδάσουν και θα συμμετέχουν σε ειδικές βιωματικές διαδραστικές δράσεις, όπου έχουν ειδικά σχεδιασθεί για το τριήμερο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τα παιδιά μας θα ανακαλύψουν νέα μονοπάτια στη γνώση, παίζοντας και διασκεδάζοντας. Θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις που φαίνονται αδύνατες στους μεγάλους. Θα γίνουν ήρωες και θα ζήσουν αξέχαστες περιπέτειες στον κόσμο των συναισθημάτων και των φυσικών φαινομένων, της μουσικής και της τεχνολογίας, των επαγγελμάτων και του αθλητισμού. Με την εξυπνάδα, την περιέργεια και τη φαντασία τους θα πρωταγωνιστήσουν σε μοναδικές εμπειρίες, ανοίγοντας νέους ορίζοντες μπροστά τους.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν :

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Τόπος: Πλατεία Δημοκρατίας και Πικροδάφνης

Ώρα: 18:00 

Βιώνω, αναγνωρίζω και κατανοώ τα συναισθήματά μου

Οι μικροί Φαληριώτες με τους φίλους και τις οικογένειές τους, παίζοντας διασκεδαστικά διαδραστικά παιχνίδια, εξερευνούν και εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Τα αναπαριστούν με το σώμα και τις εκφράσεις τους, τα ζωγραφίζουν, μιλάνε γι’ αυτά, μαθαίνουν να τα αποδέχονται και βρίσκουν τρόπους να τα διαχειρίζονται.

Δεν φοβάμαι, αλλά σέβομαι τα φυσικά φαινόμενα

Ο κόσμος γύρω μας είναι γεμάτος από εκπληκτικά φυσικά φαινόμενα, τα οποία μας καλούν να τα ερευνήσουμε και να τα γνωρίσουμε. Με τον δικό τους ασύγκριτο τρόπο, τα παιδιά της πόλης μας  πειραματίζονται και κατανοούν καλύτερα την υπέροχη φύση που μας περιβάλλει. Μαθαίνουν να αντιδρούν σωστά στα καιρικά φαινόμενα χωρίς να τα φοβούνται.

Γυρίστε τον Τροχό και ανακαλύψτε την Τύχη σας

Ένα από τα πιο δημοφιλή και διασκεδαστικά παιχνίδια περιμένει τους μικρούς μας φίλους και τους συνοδούς τους. Με τον «Τροχό της Τύχης» θα ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία, γεμάτη γέλια, χαρές, αγωνία και πολλές εκπλήξεις.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, ΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τόπος: Πάρκο Φλοίσβου

Ώρα: 11:00 

Εξερευνώ τον κόσμο των επαγγελμάτων

Πρωτότυπες ιδέες, διαδραστικά παιχνίδια ρόλων, περιπέτειες επαγγελματικής προσομοίωσης που θα δημιουργήσουν οι διασκεδαστικοί ανιματέρ, θα οδηγήσουν νοερά τα παιδιά στο επαγγελματικό τους μέλλον. Παίζοντας θα μάθουν για τις δεξιότητες και τις απαιτήσεις κάθε επαγγέλματος.

Μαθαίνω για τα αθλήματα και γίνομαι πρωταθλητής της ζωής

Επιμονή, αφοσίωση, συνεχής βελτίωση είναι οι αξίες του αθλητισμού. Η εκπαίδευση στην τέχνη της νίκης, αλλά και η εκπαίδευση στην αντιμετώπιση της αποτυχίας με αξιοπρέπεια και αντοχή! Συμμετέχοντας σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, οι νεαροί μας φίλοι αντιλαμβάνονται πως η άθληση δεν είναι μόνο για το σώμα, αλλά και για τον νου και την ψυχή. Μαθαίνουν να διαχειρίζονται την πίεση, να συνεργάζονται με τους φίλους τους, αποκτώντας αυτοπεποίθηση.

Το κυνήγι του θησαυρού

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι και αγαπημένη δράση μικρών και μεγάλων με θέμα τα επαγγέλματα της σύγχρονης εποχής θα στηθεί στην πόλη μας. Τα παιδιά, ακολουθώντας τις οδηγίες των εμψυχωτών, θα λύσουν γρίφους, θα ψάξουν τους κρυμμένους θησαυρούς, εξασκώντας το μυαλό τους. Θα παίξουν, θα τρέξουν, θα διασκεδάσουν.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, ΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τόπος: Πλατεία Φιλικής Εταιρείας

Ώρα: 18:00

 Εξερευνώ τον κόσμο των επαγγελμάτων

Πρωτότυπες ιδέες, διαδραστικά παιχνίδια ρόλων, περιπέτειες επαγγελματικής προσομοίωσης που θα δημιουργήσουν οι διασκεδαστικοί ανιματέρ, θα οδηγήσουν νοερά τα παιδιά στο επαγγελματικό τους μέλλον. Παίζοντας θα μάθουν για τις δεξιότητες και τις απαιτήσεις κάθε επαγγέλματος.

Μαθαίνω για τα αθλήματα και γίνομαι πρωταθλητής της ζωής

Επιμονή, αφοσίωση, συνεχής βελτίωση είναι οι αξίες του αθλητισμού. Η εκπαίδευση στην τέχνη της νίκης, αλλά και η εκπαίδευση στην αντιμετώπιση της αποτυχίας με αξιοπρέπεια και αντοχή. Συμμετέχοντας σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, οι νεαροί μας φίλοι αντιλαμβάνονται πως η άθληση δεν είναι μόνο για το σώμα, αλλά και για τον νου και την ψυχή. Μαθαίνουν να διαχειρίζονται την πίεση, να συνεργάζονται με τους φίλους τους, αποκτώντας αυτοπεποίθηση.

Ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο των χρωμάτων

Τα παιδιά του Παλαιού Φαλήρου αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη να πετάξει, συμμετέχοντας σε πολλά και διασκεδαστικά παιχνίδια με τα χρώματα. Μαθαίνουν τα βασικά και τα δευτερεύοντα, τα ψυχρά και τα θερμά, εξερευνούν διάφορες τεχνικές, δημιουργούν έργα τέχνης, εκφράζουν τα συναισθήματά τους, ανακαλύπτουν νέες ιδέες και δυνατότητες. Ο κόσμος των χρωμάτων είναι πράγματι μαγικός, γεμάτος έμπνευση και δημιουργικότητα!

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Τόπος: Παιδική Χαρά Αγίας Σκέπης

Ώρα:18:00

 Μουσικοκινητικά παιχνίδια συγχρονισμού

Χορεύουμε με τη μελωδία, ταξιδεύουμε στον κόσμο των ήχων, γινόμαστε μαέστροι της κίνησης, μετατρέποντας την παιδική χαρά της πόλης μας σε μια πολύχρωμη και μελωδική ορχήστρα. Μικροί και μεγάλοι Φαληριώτες εκφράζουν τα συναισθήματά τους με τη μουσική. Τραγούδια κύκλου, ηχοϊστορίες, φωνητικά παιχνίδια, ελεύθεροι πειραματισμοί και αυτοσχεδιασμοί θα συναρπάσουν τους πάντες.

Μαθαίνω τα μουσικά όργανα παίζοντας

Τι πιο υπέροχο να μαθαίνεις για τα μουσικά όργανα παίζοντας και διασκεδάζοντας! Μαράκες, φλογέρες, τρίγωνα, πιατίνια και πολλά άλλα παιχνίδια θα περιμένουν τα παιδιά του Φαλήρου για να τους βοηθήσουν να γνωρίσουν τους ήχους, να εξασκήσουν τα αφτιά τους, να κατανοήσουν βασικές μουσικές αρχές.

Το χθες συναντά το αύριο

Η τεχνολογία του παρελθόντος συναντιέται με το παρόν και το μέλλον! Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο θα ζήσουν οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι μας. Θα γνωρίσουν παλιές συσκευές και εφευρέσεις, και θα ενημερωθούν για τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και πόσο επηρεάζουν τη ζωή μας. Στο ταξίδι τους αυτό θα τους συντροφεύει η μουσική, προσφέροντάς τους μια μοναδική εμπειρία γνώσης, εκπαίδευσης και διασκέδασης.

Την  οργάνωση και τον συντονισμό των εκδηλώσεων έχει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης και το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

 Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                         Παλαιό Φάληρο, 21/9/2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πιερρακάκης: Είμαστε έτοιμοι για τις ψηφιακές εξετάσεις – Δεν θα χαθεί το εξάμηνο

Στην Άτυπη Συνάντηση «Gymnich» των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ο Γ. Γεραπετρίτης

Παλαιό Φάληρο: Born to be Different – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία