palaiofalironews.gr
Unnamed 3
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Οι “Νταντάδες της γειτονιάς” ήρθαν και στο Παλαιό Φάληρο – Πρόγραμμα για τη φροντίδα βρεφών και νηπίων

Κοινοποίηση

Ο ΔΗΜΟΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΚΟΜΑ 60 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

https://palaiofaliro.gr/wp-content/uploads/2023/12/406352035_3707224472890235_4791479791526417012_n.jpg

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και με υπευθυνότητα και σεβασμό στη στήριξη της ελληνικής οικογένειας, έχει ενταχθεί στον κατάλογο των  61 πρώτων Δήμων της χώρας, που ανέλαβαν ως αποστολή την πιλοτική εφαρμογή του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος “Νταντάδες της Γειτονιάς”.

Το πρόγραμμα αφορά στη φροντίδα βρεφών και νηπίων, ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, είτε εντός της οικογενειακής εστίας, είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού – φροντιστή και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός. Αφενός προσβλέπει, μέσω της χορήγησης «Αξίας Τοποθέτησης (voucher ύψους 500,00 ευρώ)», στην υποστήριξη και τη διευκόλυνση των γυναικών μητέρων και κηδεμόνων, προκειμένου μετά την απόκτηση ενός παιδιού να επιτύχουν την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη συνέχιση της επαγγελματικής τους καριέρας.

Και, αφετέρου, στη μείωση της αδήλωτης εργασίας μέσω της ενθάρρυνσης άνεργων, κυρίως, γυναικών να εργαστούν ως παιδαγωγοί-φροντιστές.

Αξίζει να τονισθεί ότι η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών, δεν αποκλείει άλλη απασχόληση, καθώς το ωράριο και η αμοιβή των επιμελητών/επιμελητριών ορίζεται κατόπιν ιδιωτικού συμφωνητικού με τους γονείς.

https://palaiofaliro.gr/wp-content/uploads/2023/12/DADADES-TIS-GEITONIAS-300x168.jpg

Η εγγραφή των ενδιαφερομένων στο «Μητρώο Επιμελητών» γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονική αίτηση.

  • Η πρώτη ψηφιακή υπηρεσία αφορά το μητρώο επιμελητριών/επιμελητών όπου θα μπορούν να εγγραφούν όσοι επιθυμούν να εργαστούν, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα των βρεφών και νηπίων ως επιμελητές και επιμελήτριες.
  • Η δεύτερη ψηφιακή υπηρεσία που θα είναι σύντομα διαθέσιμη θα αφορά τους εν δυνάμει ωφελούμενους γονείς που ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το πρόγραμμα.

Οδηγίες και διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και κάθε πρόσθετη πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν:

  • Στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://ntantades.gov.gr
  • Στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΟΠΙΦ https://isotita.gr
  • Καθώς και στη σχετική πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με  το helpdesk της δράσης, είτε τηλεφωνικά στους αριθμούς 210 3258080 και 210 3258090 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00-20.00),είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση ntantades@yeka.gr

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος τονίζει ότι “το πρόγραμμα εμπίπτει σε έναν από  τους βασικούς στόχους της ευρωπαϊκής στρατηγικής που στοχεύει στην  εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή”.

Τον συντονισμό του προγράμματος για τον Δήμο Π. Φαλήρου έχουν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννης Αρκουμάνης, η Πρόεδρος των Βρεφονηπιακών Σταθμών-Βιβλιοθηκών, Μαίρη Τρύφων και η υπηρεσιακή υπάλληλος-κοινωνική λειτουργός Λίλιαν Φανιδάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΙΑKOΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2024

Ανακοίνωση για εργασίες επί της οδού Ι.ΦΙΞ

Παλαιό Φάληρο: Δύο δημοτικές σύμβουλοι στο ψηφοδέλτιο Χαρδαλιά