palaiofalironews.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εφέτης συγκρίνει τις συνθήκες των Βενεζουελανών μεταναστών με αυτές των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Κοινοποίηση

Δικαστική Απόφαση για την Αντιμετώπιση των Μεταναστών

Σημαντική εξέλιξη καταγράφηκε όταν η Εφέτης Πατρίσια Μίλετ δήλωσε ότι οι Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχαν περισσότερα δικαιώματα σε σχέση με τους Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από την κυβέρνηση Τραμπ. Οι Ναζί, όπως αναφέρθηκε, είχαν τη δυνατότητα να προσφύγουν στα δικαστήρια και να διεκδικήσουν την παραμονή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ οι Βενεζουελάνοι στερήθηκαν αυτού του δικαιώματος.

Η διαδικασία ακρόασης ήταν φορτισμένη, με τη δικαστή να ρωτά τον νομικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Ντριου Ενσάιν, αν οι Βενεζουελάνοι μετανάστες που προγραμματίστηκε να απελαθούν, είχαν το περιθώριο να αμφισβητήσουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τη συμμετοχή τους στη συμμορία Τρεν δε Αράγουα. Αυτό συνέβη προτού να τους επιβιβάσουν σε αεροπλάνα με προορισμό το Ελ Σαλβαδόρ.

Η Εφέτης Μίλετ υπογράμμισε την κρίσιμη διαφορά στην αντιμετώπιση των δύο ομάδων, δηλώνοντας: «Οι Ναζί είχαν καλύτερη μεταχείριση, βάση του Νόμου περί Αλλοδαπών Εχθρών, απ’ ό,τι συνέβη εδώ». Η απάντηση του Ενσάιν ήταν ότι ευθέως αμφισβητεί τον παραλληλισμό με τους Ναζί.

Ο νόμος του 1798, που επικαλείται η κυβέρνηση Τραμπ για τις απελάσεις, είχε χρησιμοποιηθεί μόλις τρεις φορές στην αμερικανική ιστορία προτού από την τρέχουσα διακυβέρνηση στην πρόσφατη αυτή περίπτωση. Η τελευταία καταχώρηση εφαρμογής αυτού του νόμου περιλάμβανε την απέλαση Ιαπώνων, Γερμανών και Ιταλών μεταναστών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η κυβέρνηση στράφηκε στο Εφετείο με αίτημα την ακύρωση της απόφασης του δικαστή Τζέιμς Μπόσμπεργκ, ο οποίος διέταξε αναστολή των απελάσεων για δύο εβδομάδες, χωρίς τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Στην 37σέλιδη απόφασή του, ο Μπόσμπεργκ αναφέρθηκε στην ανάγκη οι άνθρωποι που απειλούνται με απέλαση να έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς και να διασφαλίσουν την δικαιολογημένη παραμονή τους.

Οι συγγενείς πολλών από όσους απελάθηκαν στο Ελ Σαλβαδόρ επιμένουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη συμμορία αυτή. Στην απευθυνόμενη τοποθέτησή του προς το τριμελές Εφετείο της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας, ο Ενσάιν υποστήριξε ότι η εντολή του Μπόσμπεργκ θα πρέπει να ανακληθεί, καθώς ο δικαστής δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί τις αποφάσεις του προεδρικού γραφείου σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή άνευ προηγουμένου παρέμβαση στις εκτελεστικές εξουσίες.

Ωστόσο, η δικαστής Μίλετ ανταπάντησε, επισημαίνοντας ότι και οι ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ δεν έχουν προηγούμενο στην αμερικανική δικαστική ιστορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, επισκεφθείτε το ertnews.gr.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις μας μέσω Google. Ακολουθήστε μας στο Facebook, το Twitter, και κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube. Γίνετε μέλος του καναλιού μας στο Viber.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου να αναγράφεται η φράση Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γαλλία: Θανατηφόρα σύγκρουση συμμοριών οδηγεί σε τραγικό θάνατο 17χρονου

user 3

Τεντόγλου: Η Αφοσίωσή του στο Πανελλήνιο Ρεκόρ και η Έκκληση στους Φίλους του

user 3

ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2024, ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΜΑΓΙΚΗ”

admin